Vet Verbranden – 3 krachtige tips die je helpen bij het verbranden van vet

vet verbranden

VET VERBRANDEN – 3 KRACHTIGE TIPS DIE JE HELPEN BIJ HET VERBRANDEN VAN VET

Wil je afvallen en een beter en strakker figuur?  Het belangrijkste is dat je lichaam vet gaat verbranden en zo komt jou ideale figuur naar voren. Hieronder 3 krachtige tips over vet verbranden die je eenvoudige kunt toepassen en je zult het resultaat zeker merken.

Vet verbranden TIP 1: Zorg voor voldoende nachtrust

Ja je leest het goed… Het aantal uren dat je slaapt heeft direct een invloed op de mate waarin je vet verbrand. Zo laten steeds meer studies een positief verband zien tussen overgewicht en onvoldoende slaap. Uit een groot onderzoek in de verenigde staten van de National Health and Nutrition Examination Survey bleek dat mensen die gemiddeld 6 uur slapen 27% meer kans op overgewicht t.o.v. van mensen die 7 tot 9 uur slapen per nacht. Het kan echter nog erger. Zo kwamen de onderzoekers er achter dat de kans op overgewicht met maar liefst 73% stijgt wanneer je gemiddeld 5 uur slaapt.

Waarom is dat?
Indien je onvoldoende nachtrust krijgt zal je lichaam meer van het stresshormoon cortisol aanmaken. Langdurig verhoogde cortisol waarden zijn gekoppeld aan een verhoogde vetopslag met name rondom de buikstreek.

TIP 2 Vet Verbranden: Zorg ervoor dat je voldoende binnenkrijgt van de volgende 3 voedingsstoffen die heel belangrijk zijn bij het verbranden van vet

Vitamine D, magnesium en zink. Verschillende onderzoeken bevestigen dat een tekort aan de bovenstaande stoffen ervoor zorgt dat je lichaam minder hormonen aanmaakt die van belang zijn bij het verbranden van vet.

  • Magnesium vind je in o.a.: groene groenten zoals spinazie, rauwe cacao, amandelen, sesamzaad, quinoa, bananen, avocado, makreel, geitenkaas (hard) en zilvervliesrijst.
  • Zink zit onder meer in: seafood zoals oesters, pompoenpitten,rauwe cacao, spirulina, havermout, amandelen, spinazie. cashewnoten, eieren en vlees.
  • Vitamine D zit o.a. in: tofu, levertraan, kaviaar, vette vis (haring, zalm en makreel) en roomboter. De beste bron voor vitamine D is gratis en is de zon.

TIP 3 voor minder vet: Doe de magische oefening voor het verbranden van vet

Vraag aan jou: Welke bewegingsoefening heeft de grootste invloed op het verbranden van vet? Wat denk je? … Ik zal je niet langer in spanning houden… haha. De oefening die de grootste invloed heeft op het verbranden van vet is hurkzitten of squatten. Squatten is niets anders dan het uitvoeren van diepe kniebuigingen. (zie plaatje) Wanneer je squat, train je hiermee grote spiergroepen als benen en billen. Het voordeel naast de beweging is dat je bepaalde hormonen activeert, deze hormonen helpen je bij het verbranden van vet. Het gaat hierbij om de hormonen: testosteron en groeihormoon. Extra voordeel is dat door deze spieren te activeren je basisstofwisseling omhoog gaat. Dat betekent dat je ook vet verbrand terwijl je slaapt!

vet verbranden

vet verbranden – squatten

De benen vormen je halve lichaam en bestaan uit zeer veel verschillende spieren en als je je benen intensief traint dan wordt er veel groeihormoon aangemaakt. Hierdoor krijg je veel meer resultaat, omdat het aangemaakte groeihormoon over alle spieren wordt verdeeld. Helaas is dit zelfs bij veel sporters niet bekend en worden juist de benen maar zelden getraind. Groeihormoon is daarnaast dus een belangrijk onderdeel voor de stofwisseling waardoor je meer opgeslagen lichaamsvet zult verbranden en iedere keer da je een squat doet helpt dan richting een strakkere buik.

Je profiteert het meest van squatten of af te vallen wanneer je een aantal herhalingen en sets doet op de volgende manier:

Doe 5 sets met een aantal herhalingen. De eerste keer 15 herhalingen en dan wacht je  46 seconden en dan doe je een set van 12 herhalingen en dan wacht je weer 46 seconden en dan doe je nog een set van 10 herhalingen en daarna rust je weer 46 seconden en doe je een set, deze keer van 8 herhalingen en daarna direct (zonder 46 seconden rust) een set zoveel als je kunt volhouden. Het beste is dit om met twee dumbbells te doen met verschillende gewichten. Je begint met licht gewicht de eerste set en daarna doe je steeds ietsje zwaarder tot het zwaarst met de set van 8 herhalingen. De laatste set van “zoveel als je kunt” doe je weer licht of zonder gewicht.

Je kunt dit op de sportschool doen omdat je daar verschillende gewichten tot je beschikking hebt. Ben je geen fan van de sportschool of gym? Niet getreurd. Je kunt zeker thuis ook squats uitvoeren. Zak 15 keer door je knieën en houd je rug recht, kijk daarbij naar voren. Wanneer je dit eenvoudig afgaat voer je het gewicht op door bijvoorbeeld 2 flessen water als gewicht te gebruiken.

Je kunt natuurlijk ook twee verstelbare dumbbells aanschaffen, zodat je je eigen workout plek thuis hebt 🙂 Niet voor niets is de squat de eerste en één van de meest belangrijke oefeningen van het Strakke Buik In 70 Dagen Voeding en Training Programma

Gezonde en fitte groet,
Johan Lodder

P.S. Deel gerust dit berichtje met je vrienden zodat meer mensen hier iets aan hebben.

Reageer via facebook

Leave A Response

* Denotes Required Field