Strakkere buik – 22 tips voor een strakke buik

strakkere buik

Strakkere Buik – 22 tips voor een strakke buik

Wil jij ook een strakkere buik?  Dit blog is gemaakt speciaal voor vrouwen die een strakkere buik willen. Je kunt er meer over lezen en je kunt ook een Gratis Strakke Buik Start Pakket aanvragen voor het geval je serieus bent om je lichaam te transformeren en eindelijk echt die strakke buik te krijgen. Hieronder vast 22 tips die je nu al kunt toepassen om het lichaam van je dromen te krijgen. het zijn praktisch tips die je direct zonder al te veel moeite kunt toepassen. Ik zal op dit blog de tips kort toelichten.

22 tips voor een strakkere buik

22 tips voor een strakkere buik

Strakke Buik Tips als handige reminder voor een gezonde lifestyle

Tip 1. Begin de dag met een groot glas water

In de nacht ben je na het slapen vaak uitgedroogd en dat is een groot glas water goed om weer aan te vullen, zodat ook je lichaam afvalstoffen kan verwijderen. In de ochtend een glas water drinken, nog voordat je wat anders gaat doen is een gewoonte die je jezelf zou moeten gunnen. Naast dat het goed is voor een strakkere buik, heeft het nog veel meer gezonde redenen om meer water te drinken.

glas water drinken

Glas water drinken als je opstaat is gezond

Strakkere buik tip 2. Sla nooit een ontbijt over

Je ontbijt is belangrijk om je stofwisseling op gang te brengen en te zorgen voor de juiste energie balans, het zorgt er ook voor dat je niet tijdens de lunch te veel ongezonde dingen gaat eten, omdat je dan “honger” hebt. Bij voorkeur neem je een gezond ontbijt met voldoende eiwitten en zo min mogelijk suiker.

Tip 3.  Zorg voor 7 tot 9 uur slaap

Goede slaap wordt heel vaak onderschat en niet altijd in verband gebracht met een strakkere buik. Je hebt voldoende slaap nodig om optimaal te kunnen functioneren. Aangetoond is dat indien je 6 uur om minder slaapt per nacht je 27% meer kans hebt op overgewicht. Onvoldoende slaap wordt ook gelinkt aan verhoogde stress en een verhoogd cortisol gehalte wat nadelig is als je wilt afvallen en een strakkere buik wilt.

Strakke buik tip 4. Drink vaker een groene smoothie

Een groene smoothie bevat veel juiste voedingstoffen en mineralen die bevorderlijk zijn voor het verbranden van vet  en werken dus voor je als je een strakker figuur wilt. Daarnaast is een groene smoothie een goed alternatief voor een ontbijt. Je kunt dat vaker als ontbijt nemen in plaats van brood met zoetigheid (tip 11 en tip 15)

Tip 5. Honger jezelf niet uit

Een veel gemaakte fout bij afvallen is om vrijwel niets meer te gaan eten. Dit kan op de hele korte termijn werken, echter dit is van korte duur en dit zou je nooit moeten doen. Los van het feit dat het onprettig is, werkt het ook nog eens tegengesteld aan je doel als je wilt afvallen voor een strakkere buik. Het doel is dat jij je fit, energiek en lekker gaat voelen en als je jezelf uithongert bereik je het tegengestelde effect. Daarnaast kan je lichaam in de “overleving modus”  komen en dan zal het juist vet gaan opslaan. Niet doen dus!

Dit is ook één van de redenen dat er bij het Strakke Buik In 70 Dagen Voeding en Training Programma aandacht is voor juist, goed en lekker blijven eten. Het doel is dat je daarmee de beste versie van jezelf word. De combinatie van voeding, de juiste training en mindset zorgt ervoor dat je meer energie gaat krijgen en je sterker word terwijl je afvalt en niet slapper…  We zorgen ervoor dat je de juiste dingen gaat eten en niet per se minder, al is dat wel afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken. Alles daarover vind je meer in het officiële programma en ook is dat een onderdeel van het GRATIS Strakke Buik Start Pakket

Tip 6 voor een strakkere buik. Drink geen frisdrank!

De volgende tip is drink geen frisdrank meer. Frisdrank zit boordevol met suikers en is heel slecht voor je. Suikers zijn koolhydraten en eigenlijk zou je helemaal geen koolhydraten moeten drinken. Indien je nu regelmatig frisdrank drinkt en daarmee stopt, dan zul je zeker het verschil gaan merken. En het mooie is dat indien je 30 dagen geen frisdrank hebt gedronken je het ook helemaal niet lekker meer vind, zodra je het daarna weer zou willen proeven. Neem de proef op de som en drink de komende 30 dagen geen frisdrank meer en laat me het weten.

frisdrank ongezond voor strakke buik

frisdrank ongezond voor strakke buik

Eet met volle aandacht en geniet. Tip 7

Om het moment dat je met je volledige aandacht eet en je eten ook echt proeft dan zul je automatisch rustiger eten en ook minder gaan eten. Bijkomend voordeel is dat je dan ook echt kunt genieten van je eten. Eten is iets moois en om van te genieten en de vitaminen worden dan ook beter opgenomen. Neem eens de tijd om te eten en kouw iedere hap minimaal 20 keer en kijk wat er gebeurt. Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Laat je het me weten?

Tip 8. Lees wat er op de verpakkingen staat

Indien je niet weet wat er in je eten zit, dan kun je zomaar dingen eten die helemaal niet goed voor je zijn. Kijk de volgende keer eens op de verpakkingen als je eten koopt en kijk wat ze er allemaal instoppen. Je zou eten moeten vermijden met schadelijke toevoegingen. Vaak schrik je in het begin waar allemaal ongezonde toevoegingen en veel suiker en zout inzit. Het begint bij bewustwording en daarna kun je zelf beslissen wat je ermee gaat doen. Ik heb hier een blog over geschreven als je daar meer over wilt weten E nummers weet wat je eet Dit zal je zeker ook helpen als je een strakkere buik wilt.

Eet 6 kleinere porties per dag voor een strakkere buik. Tip 9

Om je stofwisseling bezig te houden is het goed om eerdere keren per dag kleinere goede maaltijden te eten, zo voorkom je een honger gevoel en dat je ongezonde snacks wilt gaan eten. Je wilt dat je lichaam niet in één keer heel veel voedsel binnen krijgt. Het gebeurt vaak dat als je alleen één grote maaltijd in de avond eet, dat je dan vaak teveel eet en dat je er zelfs last van krijgt. Als het lichaam teveel energie binnen krijgt dat wordt dat opgeslagen, deels als vet en dat is niet goed als je een strakkere buik wilt.  ga je dat doen?  Je bent dan in goed gezelschap Kourtney Kardashian heeft er ook baat bij voor haar strakke buik.

kourtney kardashian

Kourtney Kardashian

Tip 10. Koop kleinere borden 🙂

Haha. Dit is een handige manier. Zo lijkt het of je meer eet. Uit de praktijk blijkt wel dat dit werkt…

Drink meer groene thee. Strakkere buik Tip 11

Groene thee zit vol met goede stoffen die je helpen om gezond te blijven. Daarnaast helpt het om je stresshormoon te verlagen en het vermindert slecht cholesterol en helpt je afvallen doordat de verbranding versnelt zonder je hartslag te verhogen. Je hebt geen specifieke afslank thee nodig. Groene thee helpt bij vet verbranding (zodat jou strakke buik zichtbaar wordt) en zuivert daarnaast je lichaam

Strakke buik tip 12. Zeg vaker nee tegen traktaties op werk e.d.

Deze tip wist je mogelijk al. Je weet dat het niet goed is om te veel gebak en traktaties te eten. Je kunt gewoon een keer nee zeggen of voorstellen op je werk om voortaan meer gezonde traktaties aan elkaar te geven. Als je het uitlegt dan snappen ze het (uiteindelijk 🙂 ) wel.

Beweeg iedere dag minimaal 20 minuten. Tip 13

Dit heb je ook vaker gehoord… Maak er een gewoonte van door het nu ook te doen. Ga in de pauze een wandeling maken of neem een paar keer per dag de trap. Door je lichaam te bewegen komen er allerlei stoffen vrij, waardoor je je lekkerder gaat voelen en het geeft je lichaam ook de mogelijkheid om afvalstoffen beter te verwerken. Drink er ook een glas water bij.

Tip voor strakkere buik 14. Sla het toetje over

Ja, misschien denk je. Mooi niet… Toch kan het heel wat schelen als je een strakkere buik wilt. Toetjes zijn vaak zoet en zitten boordevol suiker en eigenlijk heb je geen echte honger meer na het eten. Vaak is een toetje een gewoonte geworden, zonder dat je erbij nadenkt. Wat je beter kunt doen is een gezond toetje maken, als je echt af en toe een toetje wilt eten en deze dan 2 uur na je maaltijd opeten. Zo werk je ook aan tip 9.

Tip 15. Eet minder deegproducten

Deegproducten bevatten veelal lege koolhydraten. Eet vooral geen wit brood meer, daar zit weinig in waar je lichaam blij van wordt. Af en toe brood eten is prima en past ook prima in het Strakke Buik Voeding en Training Programma. Niet teveel als je wilt afvallen voor die strakke buik en kies dan volkoren, meer granen of spelt brood, dat is ook nog een stuk lekkerder.

Doe iedere dag minimaal 50 squats. Tip 16

Een magische en simpele oefening om meer vet te verbranden is het doen van hurkzitten of squatten. Je benen zijn de grootste spieren in je lichaam en deze trainen is heel effectief. Door deze oefeningen worden ook groeihormonen aan aangemaakt en die zijn fantastisch voor het verbranden van vet en dat is wat we willen voor een strakkere buik, strakkere benen en strakkere billen. Zie ook mijn eerder post over 3 krachtige tips om vet te verbranden

squat workout strakkere  buik

squat workout voor een strakkere buik

Tip 17. Drink een glas water 30 minuten voor je gaat eten

Hele simpele tip en heel sterk. Drink 15 a 30 minuten voor je gaat eten een groot glas water, dit vult lichaam en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en daarnaast geeft het je ook een vol gevoel, waardoor je minder gaat eten en de voedingstoffen worden goed opgenomen. Drink bij voorkeur geen water tijdens het eten of direct erna. In elk geval te niet veel.

Weet dat “light” producten niet altijd gezond zijn is tip 18

De voedindustrie wil heel graag dat je hun voeding koopt en ze doen er alles aan om je te lokken om bepaalde producten te kopen. Nu is dat niet altijd in jouw belang. Kijk goed op de verpakking (zie tip 8) en kijk of er geen andere schadelijke producten ingestopt zijn. Light kan van alles betekenen en soms zijn deze producten echt ongezond.

Strakkere buik tip 19. Beperk het eten van suikers

Suikers, anders dan uit vers fruit zo je eigenlijk helemaal moeten verbannen uit je leven. Ik weet 100% zeker dat je je dan uiteindelijk zoveel beter gaat voelen. Vervelende van suikers eten is dat indien je suikers eet, je bloedsuiker spiegel omhoog schiet (dat is niet zo gezond) en dat je dan op korte termijn een boost krijgt van energie, dat is van korte duur, want daarna stort je in. Het maakt ook dat je steeds weer zoetigheid wilt als je er eenmaal aan begint. Misschien ken je het wel dat je jezelf naar de kast ziet lopen om weer een snoepje te pakken, terwijl je het eigenlijk niet wil. Beter dus om geen suikers te eten en als je ze eet, eet dan eerst iets hartigs. Voor een strakke buik zou ik de komende periode geen suikers nemen. Mocht je dat willen proberen dan is er een leuke cursus Natuurlijk Suiker Vrij van Miss Natural

Medium-Rectangle-300x250---BASIS

Tip 20. Koop twee dumbbells en gebruik ze

Zeker voor vrouwen boven de 30 is het enorm belangrijk om spiermassa op peil te houden en aan krachttraining te doen. Naarmate je ouder wordt neemt je spiermassa af als je deze niet actief traint. Je kunt dus op hetzelfde gewicht blijven en dikker en vetter worden op het moment dat je spiermassa minder wordt en vervangen wordt door vet… Daar komt bij dat indien je spieren hebt, deze er ook vor zorgen dat je meer vet zult verbranden en dat is een belangrijk voordeel als je die strakkere buik wilt. Krachttraining voor vrouwen is dus heel belangrijk en wees niet bang dat je daarvan te gespierd word. dat is een fabeltje. Ook veel celebraties hebben doen aan krachttraining voor een strakkere buik!  Het Strakke Buik In 70 Dagen Voeding en Training Programma heeft naast Voeding een belangrijk onderdeel Training en daarin leer je alles wat je moet weten over krachttraining en cardio om de beste versie van jezelf te worden met een strakke buik. Zo is er een 70 dagen trainingsschema, zodat je exact weet welke oefeningen je wanneer kunt doen, allemaal met heldere video’s en instructie boek van de oefeningen.

Katarine McPhee workout

Katarine McPhee

 

Tip 21 Eet niet als je emotioneel bent

Je kent het misschien wel uit het verleden. je voelt je verdrietig om niet goed en wat ga je doen. Je pakt een zak chips in de hoop dat je je beter gaat voelen. Je weet natuurlijk dat het tegendeel waar is. Je stopt jezelf vol en je hebt er later spijt van. Maak er een gewoonte van om niet te gaan eten als je emotioneel bent. Verzin iets anders. Ga een stukje buiten lopen of ga hardlopen of bewegen. Ga iets anders doen dan eten. Voor mij werkt het om naar buiten te gaan in de frisse lucht en te gaan hardlopen. Nu heb je een dubbel voordeel. Je gaat je binnen 10 minuten buiten beter voelen, doordat er andere stoffen vrijkomen in je lichaam en je houding verandert én je verbrand calorieën waardoor je afvalt…

emotie eten is niet goed voor strakkere buik

emotie eten is niet goed voor strakkere buik

Ga vaker naar buiten als je moe bent Tip 22

Automatisch wil je gaan liggen of hangen als je moe bent. Is het avond en je wilt gaan slapen dan is dat prima. Is het overdag en je bent op je werk of je moet nog een aantal dingen doen, dan is dat niet handig. Wat werkt is om naar buiten te gaan in de frisse lucht en daar knap je van op. Je komt dan ook niet in de verleiden om onnodig te gaan eten en zult al snel merken dat je weer energie krijgt door de beweging en door overdag bezig te blijven zul je merken dat je in de avond beter kunt slapen. En je weet een goede nachtrust is naast de juiste voeding en training essentieel om gezond te zijn en op je natuurlijke gewicht te komen net een strakkere buik, zodat je er beter uit gaat zien, je je beter gaat voelen en zodat je uiteindelijk de beste versie van jezelf wordt.

Leuk dat je dit blog hebt gelezen en ik hoop dat je er iets aan gehad hebt. Ik zou het fijn vinden als je hieronder een reactie achterlaat en me laat weten wat je ervan vind. Deel het ook gerust met je vrienden, zodat meer mensen er iets aan hebben.

Gezonde groet,

Johan Lodder

PS Via de link hieronder kun je gratis Start Pakket aanvragen voor het geval je geïnteresseerd bent om serieus aan de slag te gaan en de komende 70 dagen samen met mij en anderen energieker, fitter en sterker te worden met een strakkere buik.

strakke buik programma

Reageer via facebook

1 Comment

  • Johan

    Reply Reply maart 25, 2015

    Hallo laat gerust en een reactie achter en laat me weten of je iets met de tips kunt. Mocht je aanvullende vragen hebben dan help ik je ook graag! Welke tip vind jij het meest waardevol?

Leave A Response

* Denotes Required Field